mooie huid

Collageen en water…

Het verband tussen collageen en water…

Collageen en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor een mooie, gehydrateerde huid heb je dus BEIDE nodig.

Collageen is namelijk een eiwitsoort die uit zichzelf met water bindt. Met andere woorden, collageen zuigt het water in ons lichaam op. Zo gebeurt dat dus ook met het collageen in de huid – die zuigt het water op en daardoor wordt je huid steviger en voller.

Naast het innemen van collageen moet je er daarom op letten voldoende water te drinken. En doe je beide: dan versterkt dat elkaar en hydrateer je je huid van binnenuit.

Waarom is water zo belangrijk voor onze huid?

Onze huid heeft water nodig om gezonde cellen te maken. Alle cellen in ons lichaam en dus ook de cellen in onze huid bestaan voor het grootste deel uit water. Onderaan de opperhuid bevindt zich een laag cellen, de zogenaamde basale laag. Deze zorgt voor voortdurende vernieuwing van de opperhuid, doordat de basaalcellen zich continu delen.  Voor dit proces is veel water nodig om gezonde cellen te laten ontstaan!

Maar… er zit nog een aspect aan. Water is namelijk ook van essentieel belang als smeermiddel voor de elastinevezels. In de lederhuid bevinden zich (onder andere) de collageen- en elastinevezels. Collageenvezels zorgen voor de stevigheid van de huid (zodat deze niet scheurt als de huid wordt uitgerekt) en elastinevezels, de naam zegt het al, geven de huid elasticiteit en veerkracht, waardoor de huid na beweging weer terugveert in zijn oorspronkelijke staat. Deze vezels bewegen in de huid continu langs elkaar en om dat soepel te laten verlopen is er een smeermiddel nodig, zoals de olie in een automotor. In de huid is dat smeermiddel… inderdaad, water.

Collageen heeft de belangrijke eigenschap dat het water kan binden – en daarmee is collageen van onmisbare waarde voor de gezondheid en hydratatie van onze huid. Een gehydrateerde huid oogt stevig en soepel tegelijk. En collageen zorgt daarvoor.

Bestellen? In de SHOP kun je kiezen uit pakketten van 1, 3 of 5 potten collageen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *