collageen houdt je lichaam jong

Collageen houdt je lichaam jong

Collageen is de basis voor een mooie huid en een gezond lichaam. Dat klinkt misschien als een mooie reclameslogan, maar het is niet zomaar een statement. Collageen houdt je lichaam jong. Als je begrijpt welke rol collageen heeft en bij het gezond houden van vele weefsels in ons lichaam, dan snap je waarom collageen veroudering kan afremmen. Collageen helpt om een mooie huid te krijgen.

Collageen geldt als een van de meest fundamentale eiwitten in de weefsels van ons lichaam, waaronder pezen, ligamenten, kraakbeen, huid, bloedvaten, spieren, darmweefsel en tandbeen. Als meest voorkomende eiwit in het lichaam, maakt collageen 30 procent uit van de totale eiwitmassa.

Collageen zorgt voor de structuur in je weefsels

Wanneer je er goed bij stil staat, is het lichaam een fantastische machine. Ons lichaam maakt zelf continu collageen aan om de structurele samenhang van het weefsel te behouden. Collageen werkt als een soort lijm en zorgt voor soepelheid en elasticiteit in de weefsels. Collageen houdt je lichaam jong. Maar… door veroudering krijg je door de jaren heen een geleidelijke afname van deze eiwitsynthese en is het lichaam steeds minder goed in staat om nieuw collageen te produceren.

Dat zie je het eerst aan de huid

Collageen omvat ongeveer 70 procent van het droge gewicht van de huid. Nadat iemand de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt, daalt het gehalte aan huidcollageen met ongeveer 1 procent per jaar. Tegen de tijd dat iemand 80 jaar is, kan de productie van collageen in de huid met 75 procent zijn verminderd in vergelijking met jonge volwassenen. *

Vanaf je 18-e begint dus eigenlijk al het verouderingsproces doordat je langzaam collageen verliest. Dat gaat heel geleidelijk, en daarom merk je er nauwelijks iets van.

Vanaf je 50e merk je het pas goed

Je lichaam maakt nog wel collageen aan maar steeds ietsje minder om het verlies aan collageen te compenseren. Zo rond je 45-e begin je je al wat zorgen te maken over de eerste rimpels die verschijnen. En vanaf je 50-e merk je het pas goed, want rond die leeftijd maakt je lichaam zelf geen collageen meer aan. Met eventuele ouderdomskwaaltjes als gevolg.

Collageen van binnenuit aanvullen

Om je lichaam te helpen en het verouderingsproces tenminste te vertragen, kun je dagelijks een collageensupplement nemen om het tekort aan collageen aan te vullen. Studies*  hebben aangetoond dat minimaal 5000 mg collageen per dag kan bijdragen aan een verbeterde structuur van alle weefsels. Collageen houdt je lichaam jong, en helpt tevens om een mooie huid te krijgen.

Collageen werkt niet alleen in op inwendige weefsels als je kraakbeen, je botten en je darmen, maar draagt ook bij aan een gezonde en elastische huid. Als dagelijkse aanvulling kan collageen je helpen om zo lang mogelijk te kunnen genieten van een gezond lichaam en een mooie huid.

En dan wil je natuurlijk de best opneembare collageen: de viscollageen van Beauty Vitamines!

*bron: foundmyfitness.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *