wat helpt tegen droge benen

Wat helpt tegen droge benen?

“Weet je wat helpt tegen droge benen?” vraagt mijn schoonheidsspecialiste. “Die collageen die jij verkoopt!”

Vorig jaar had ze een keer 3 potjes bij me besteld om het uit te proberen.

Toen de collageen op was had ze niet meer besteld. Er gebeurde heel veel in haar leven doordat haar ouders onverwacht zorg nodig hadden, en daar was de corona-crisis overheen gekomen.

En omdat wij elkaar misschien maar eens per half jaar zien, had ze er ook niet meer aan gedacht.

Maar nu loop ik haar salon binnen, en het is het eerste wat ze zegt.

“Ik wil er weer mee beginnen namelijk, want de collageen hielp enorm goed tegen mijn droge benen.” En ze bestelt meteen weer 3 potten.

Collageen helpt tegen droge benen

Goed tegen droge benen… dat klopt. Ik had voorheen ook altijd droge benen. En vroeg me ook altijd af wat helpt tegen droge benen. Ik kocht dure lotions en smeerde, smeerde, smeerde… Maar bleef last houden van een droge, schilferige huid. En wie zelf een droge huid heeft weet hoe vervelend dat kan zijn, want niet alleen ziet de huid er schiferig uit, je krijgt vaak ook last van jeuk.

Sinds ik aan de collageen ben heb ik werkelijk nooit meer last van een droge huid! Niet op mijn gezicht, niet op mijn armen, niet meer op mijn benen…

Dat komt omdat de collageen de huid van binnenuit hydrateert.

En als je de huid van binnenuit hydrateert heb je geen vocht meer nodig van buiten.

Geen enkele crème overigens kan het vocht in je huid voldoende aanvullen.

Oorzaken van een droge huid

Wanneer je op internet googlet op droge benen kom je allerlei redenen tegen die een droge huid en droge benen zouden veroorzaken.

Droge benen zouden kunnen komen van temperatuurwisselingen. Bijvoorbeeld van de UVA- en UVB-stralen in de zomer. En van de verwarming en droge vorst-lucht in de winter.

Te warm douchen zou effect kunnen hebben op je huid. Of bepaalde stoffen en de kleding die je draagt. Zelfs je levensstijl kan impact hebben.

In al die dingen zit een stukje waarheid. Want deze zaken kunnen allemaal een bepaald effect hebben op de huid. De vraag blijft overeind: wat helpt tegen droge benen?

De basis ligt in een goede huidverzorging van binnenuit

Wanneer je je huid van binnenuit niet goed verzorgt, dan kun je alle andere oorzaken proberen aan te pakken, maar zonder resultaat.

Wat je eet en welke vitamines je binnenkrijgt, is van enorm belang om je huid in topconditie te houden.

Om je huid in topconditie te houden is collageen is een hele goede basis! Omdat het de structuur van de cellen herstelt, en zorgt dat de cellen optimaal functioneren. Met name de waterhuishouding en de hydratatie van de cellen worden door collageen op orde gebracht.

Het is gewoon heerlijk als je weinig aan je huid hoeft te doen, omdat je lichaam het gewoon vanzelf regelt. Het enige wat je hoeft te doen is dagelijks een glas collageen toe te voegen aan je gezonde dieet.

Dus wat helpt tegen droge benen? Collageen! Bestellen? Kijk in de SHOP.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *