hoe krijg je sterke tanden

Hoe krijg je sterke tanden?

Een mooi gebit is vaak ook een sterk gebit. Maar hoe krijg je sterke tanden?

Op je gebit ben je zuinig. Je poetst goed, gaat ieder half jaar naar de tandarts… En toch heb je voor je gevoel niet altijd in de hand dat je gaatjes krijgt of erger.

Heb je wel eens meegemaakt dat er zomaar een stuk van een tand of kies brak?

Dan kan het zijn dat je een gebrek hebt aan collageen.

Je tanden bestaan deels uit collageen

Al onze beenderen – en dus ook onze tanden – bestaan in feite uit een superfijn geweven netwerk van collageen. Dit fijnmazige netwerk is zo sterk als een staalkabel.

Dat collageen netwerk is super belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat de calcium in je tanden zich kan vastzetten. Het houdt de kalk in je tanden letterlijk vast.

Calcium voor de hardheid… collageen voor de flexibiliteit

Het calcium zorgt voor de hardheid en de vastheid van onze tanden. Maar het fijne, vrijwel onbreekbare net van collageen zorgt voor de flexibiliteit. Zowel in onze botten als in onze tanden.

Collageen PLUS calcium zorgt voor sterke tanden

Je hebt dus zowel calcium nodig als collageen om sterke tanden te hebben. Maar van die twee is de collageen het belangrijkst! Want als je collageen vermindert, dan kan de calcium zich nergens meer aan vasthechten, en krijg je last van botontkalking en broze tanden.

Dat is dus ook de reden dat ons gebit vaak minder wordt wanneer we ouder worden. Vanaf ons 50-e jaar maakt ons lichaam zelf geen collageen meer aan.

Naarmate we ouder worden en ons lichaam minder collageen bevat, worden we vatbaarder voor botbreuken en afbrekende tanden. Als jij de 50 gepasseerd bent en last krijgt van afbrokkelende tanden, dan kun je zeker baat hebben bij een collageen supplement.

Hoe krijg je sterke tanden? Vul je collageentekort tijdig aan met een supplement als Premium Collageen.

Gezonde tanden bevatten voldoende collageen

Ook voor mooie witte tanden is collageen de basis. Wanneer je tanden gezond zijn, bevatten ze voldoende collageen en calcium. En je tanden blijven wit wanneer ze voldoende calcium kunnen vasthouden.

Collageen bestellen? Kijk in de SHOP.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *