mooie huid, collageen

Collageen voor een mooie huid

Aan mijn huid kon ik als eerste merken dat de collageen iets voor mij deed.

Mijn huid was vroeger droog en trekkerig. Ik had wat je noemt een gevoelige huid. Als ik huidproducten kocht, nam ik dan ook altijd een crème voor een droge en gevoelige huid.

Ik hield van vette crèmes, smeerde het liefst een lekkere dikke laag, en hoopte daarmee mijn huid voldoende te kunnen hydrateren. Pas toen ik een tijdje met collageen bezig was, kwam ik er achter hoe belangrijk het collageengehalte in je lijf is voor een mooie huid! En dat een gehydrateerde huid met name van binnen uit komt, en niet door er iets op te smeren.

Alleen water drinken is niet genoeg

Water drinken deed ik al steeds meer, maar als het water meteen je lichaam weer verlaat en niet door collageen wordt gebonden en vastgehouden, dan doet dat water niet zo veel voor de hydratatie van je huid. Pas wanneer het lichaam voldoende collageen bevat, heeft water drinken zin. Al na een dag of 10 dagelijks collageen gebruik, zag ik dat mijn huid begon op te knappen. Er kwam een zachte glans op mijn huid te liggen, en niet alleen op mijn gezicht, maar ook op mijn armen en benen.

Mijn huid werd kalm en zacht van de collageen

Sinds 2015 gebruik ik collageen en ik heb al jaren geen last meer van een geïrriteerde huid. De huid van mijn gezicht is kalm en voelt zacht aan. Ik heb vrijwel nooit pukkels en al helemaal geen last meer van een droge of trekkerige huid. Omdat het zo normaal is geworden, ben ik feitelijk vergeten dat het eerder anders was.

Helpt collageen bij een probeemhuid?

Nu had ik natuurlijk niet een extreme probleemhuid. Maar ik ken wel mensen die dat wel hebben. Zoals een goede vriendin van mij, Gerda. Zolang ik haar ken heeft ze problemen met haar huid. Haar huid was zo droog, dat deze op plekken schilferig en gebarsten was. Ze had bovendien verschrikkelijk veel jeuk; het zag eruit als een soort eczeem. Ze had dit niet alleen in haar gezicht, maar ook op haar armen en de rest van haar lijf.

Gerda was ook wel nieuwsgierig naar wat collageen voor haar zou doen. Dus probeerde ze een pot. Ik had niet verwacht dat ze al zo snel resultaat zou hebben, maar zij schreef me na 5 dagen: “Het gaat supergoed. Mijn huid knapt er helemaal van op! Met name mijn armen; het voelt lekker zacht aan en dat en ook de structuur van mijn huid is minder grof. Super spul! Je mag van de week nog wel een pot sturen; dit is een blijvertje!”

Collageen hydrateert de huid van binnenuit

Nu wil ik niet beweren dat het voor iemand met een probleemhuid alles gaat oplossen, maar dat collageen een effect op de huid heeft, is voor mij wel duidelijk. En dat zit hem volgens mij in het feit dat collageen water aan zich bindt, en de huid dus van binnen uit hydrateert.

Volgens de producent is dit eigenlijk een bij-effect, want collageen doet vooral zijn werk in je lichaam. Via het bloed komen de aminozuren in de collageen in alle weefsels terecht van je darmen tot je kraakbeen, je botten, en je gewrichten…

Wanneer je je huid zichtbaar ziet opknappen, dan weet je dus meteen dat al je inwendige weefsels ook gehydrateerd (en dus versterkt) zijn door de collageen!

Ook collageen proberen? Je kunt Premium Collageen bestellen in de shop – je kunt kunt kiezen uit de smaken naturel, citroen en aardbei.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *