collageen, schone darmen

Gezond van binnen = mooi van buiten

Een goede werking van de darmen is essentieel voor je lichaam om voedingsstoffen goed op te kunnen nemen. Voedingsstoffen als vitamines, mineralen en aminozuren (zoals in collageen), worden vanuit de dunne darm in het bloed opgenomen, en via het bloed door je hele lichaam vervoerd naar alle weefsels.

Hoe schoner je darmen, hoe beter dat werkt. Je dunne darm is maar liefst 6 meter lang, en omdat deze vele kronkels maakt kunnen daar restanten onverteerd voedsel in zitten die een goede opname van voedingsstoffen verhinderen.

Onverteerd voedsel vormt giftige stoffen en schimmels in onze darmflora, waardoort de slijmvliezen die de darmwand beschermen, worden beschadigd. Een beschadigde darmwand kan voor klachten zorgen als vermoeidheid, concentratiestoornissen, spierpijn e.d.

De gesteldheid van je darmen heeft vaak zijn weerslag op je huid. Het is een bekend gegeven dat een schone darm zorgt voor een mooiere huid.

Collageen helpt bij het herstellen van een beschadigde darmwand.

Omdat collageen al je inwendige weefsels helpt te herstellen, is het ook een remedie bij bijvoorbeeld brandend maagzuur. Brandend maagzuur komt niet vanwege een teveel, maar juist door een tekort aan maagzuur. Vloeibare collageen repareert de maagwand omdat het de slijmvliezen herstelt.

Dus niet alleen je darmen, maar al je inwendige weefsels hebben baat bij collageen. En dat je daar ook uiterlijk een positief effect mee hebt, is natuurlijk mooi meegenomen!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *