slaap je mooi

Slaap je fit en mooi met vitamine C

Ik zit midden in de overgang. Hoewel ik er gelukkig niet al te veel last van heb, had ik wel moeite met slapen. Vooral met doorslapen. Geregeld gebeurde het dat ik zo rond een uur of 3 ’s nachts wakker werd en daarna gewoon NIET meer in slaap kon komen.
Van een natuurgeneeskundige kreeg ik de volgende tip:
Neem vlak voor het slapen gaan deze vitamines:
  • 1 tot 3 capsules vitamine B5 (van 500 mg)
  • 1 tot 3 capsules vitamine C (van 1000 mg)
Waarbij je van de B5 hetzelfde aantal capsules neemt als van de vitamine C. De verhouding is dus dat je 2 keer zoveel C neemt dan de B5.
Klinkt gek he? Vooral van die enorme hoeveelheid C – omdat je van C doorgaans energie krijgt. Ik vond het ook heel raar maar ik kan je uit eigen ervaring zeggen dat het werkt.
Hoe werkt het dan?
De theorie erachter is als volgt:
De combinatie 500 mg B5 + 1000 mg C brengt de adrenaline klieren in balans – en zorgt ervoor dat je relaxter wordt.
Daarnaast is het volgende principe van toepassing:
Wanneer je van een bepaalde stof een klein beetje neemt werkt het als een stimulant (dan krijg je er energie van), maar wanneer je van een bepaalde stof heel veel neemt, dan werkt het juist verdovend of versuffend.
Neem als voorbeeld koffie: neem je 1 kopje dan pep je er van op – maar neem je een paar koppen koffie achter elkaar, dan word je er sloom van.
Zo werkt het ook met de vitamine C, en zeker in combinatie met de B5 (waardoor de adrenaline klieren minder actief worden).
Je kunt het eerst proberen door van beide 1 capsule te nemen, maar werkt het niet dan neem je meer. Let op: van B5 mag je nooit meer dan max 1500 mg nemen. 
Ik slaap er heerlijk op door en word in de ochtend uitgerust wakker. En als ik al even kort wakker word, dan is het ook maar kort en slaap ik daarna gemakkelijk weer in.
Voor mij een wondermiddel, vandaar dat ik het graag met je deel.
En als bijkomend voordeel werkt vitamine C ondersteunend voor de aanmaak van COLLAGEEN… dus in dit geval spreken we echt van een schoonheidsslaap!
Mocht je bovenstaande vitamines ergens willen kopen, kijk dan eens in deze webshop van een vriendin van mij: vitamineralen.com
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.