mooi oud worden zonder botox

Zet de botox maar vast klaar, Moeke is 50 jaar!

Deze tekst staat op een tegeltje dat ik van mijn kinderen kreeg op de dag dat ik de magische grens van 50 passeerde.

Hoe confronterend is het om 50 te worden? Ik vraag het aan alle vrouwen die deze blog lezen: had je er moeite mee en zo ja, wat vond je dan het ergste? Of zat je er totaal niet mee?

Vijftig.

Ik heb werkelijk nooit iets met leeftijd gehad. Ook niet veel met verjaardagen trouwens. Ik ben zo iemand die dan ook regelmatig verjaardagen – zelfs die van familie – vergeet. In de aanloop naar mijn 50-e verjaardag riep ik dan ook dat we het absoluut niet hoefden te vieren, en dat ik net zo lief een gezellig weekendje weg ging met ons gezin.

Zo’n drie weken voor de datum zich aandiende, veranderde ik plotsklaps van gedachten. Onbewust deed het me meer dan ik dacht. Het hele idee om 50 te worden vloog me aan. Zo’n gevoel dat de helft van mijn leven voorbij was en dat ik nu opeens heel snel moest bedenken wat ik dan de rest van mijn leven nog wilde bereiken.

Dus ik wilde een feest. Toch nog een feest. En zo geschiedde. We hebben een geweldig tuinfeest gehouden met familie, vrienden en kennissen, met lekker eten, barbecue, een DJ en muziek tot in de late uurtjes. Het was een geweldige dag met prachtig weer, en het werd een feest waar ik nog steeds met veel plezier op terug kijk.

Inmiddels zijn we drie jaar verder. Het tegeltje kom ik nog iedere dag een paar keer tegen, want dat hangt bij ons in het toilet. Hoewel er in mijn leven nog niet veel veranderd is sinds ik 50 ben, is mijn lichaam wel aan het veranderen.

Ik ben in de overgang. Heb last van kleine kwaaltjes en reageer soms anders dan ik van mezelf gewend ben. Last van de gewrichten, opvliegers… op internet vind ik hele lijsten met overgangsverschijnselen waar ik een aantal dingen heel duidelijk van herken.

Maar 50 worden heeft ook voordelen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik bewuster omga met mijn leven en gemotiveerder bepaalde keuzes maak. Maar ook dat ik bewuster ben geworden van goede voeding en me ben gaan verdiepen in vitamines.

Sinds ik ontdekt heb wat goede voeding en vitamines en mineralen voor je lichaam doen, weet ik dat je zelf heel veel invloed kunt uitoefenen op het verouderingsproces.

Ik weiger om krakkemikkig en lelijk te worden. Ik wil gezond, fit en gracieus oud worden, maar wel op een natuurlijke manier. Aan mijn lijf geen Botox, maar alleen natuurlijke producten. En nu ik Premium Collageen heb ontdekt, als aanvulling op mijn dagelijkse routine van voldoende bewegen en gezond eten, begint mijn lijf zich ook weer een beetje happy te voelen.

Op een natuurlijke manier mooi oud worden: het kan wel dus wel!

Ben jij net als ik boven de 50? Ik lees graag je reactie!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *