wat is de beste collageen

Welke collageen poeder is het beste?

Collageen… er zijn momenteel zoveel producten op de markt dat het moeilijk kiezen is.

Als je met collageen wilt beginnen, zijn er een paar dingen die je moet weten:

1. Collageen in poeder vorm is beter dan in een capsule.

Een capsule kan maximaal 480 mg bevatten. Als je weet dat je lichaam boven je 35-e minimaal 5000 mg per dag nodig heeft om het tekort aan te vullen, dan is het makkelijk uit te rekenen dat je dan minstens 10 capsules per dag zou moeten nemen om in de buurt te komen.

Neem je collageen in poedervorm, dan kun je per keer 1 dosering van 5000 mg oplossen in water. Veel gemakkelijker en je bent in 1 keer klaar.

2.  De beste collageen is viscollageen

Collageen gemaakt van vis past het beste bij het menselijk lichaam. Want de celstructuur van vissenhuid, komt grappig genoeg het dichtst in de buurt van de structuur van ons menselijk weefsel.

Er is ook collageen te verkrijgen dat gemaakt is van rund, of kip, maar dat haalt het niet bij de werking van viscollageen.

3. Neem collageen met de meeste aminozuren

Voor de  opbouw van collageen in ons lichaam zijn tenminste 20 aminozuren nodig. Kies daarom altijd een collageen met het hoogste aantal aminozuren. Let daarbij tevens op de hoeveelheid aminozuren per dosering, want iets kan wel alle aminozuren bevatten, maar dat wil nog niets zeggen over de hoeveelheid.

Premium Collageen bevat alle 20 aminozuren. Er staan 17 vermeld op de verpakking, want van de laatste 3 zit er net te weinig in om het te mogen vermelden, maar ze zitten er wel degelijk in.

Premium Collageen is een viscollageen, dus dat bevat sowieso alle 20 benodigde aminozuren zitten. Kip- of rundercollageen bevat veel minder; daar zul je hoogstwaarschijnlijk niet meer dan 6 aminozuren in tegen komen.

4. De collageen moet goed opneembaar zijn

Dat is heel belangrijk! Want collageen is van zichzelf een stug eiwit, dat heel moeilijk te verteren is en daardoor slecht opneembaar.

Premium collageen heeft als enige product dat ik ken, de unieke eigenschap dat de peptiden in de meest korte aminozuurketens zijn ‘geknipt’, waardoor het heel makkelijk in de bloedbaan terecht komt en door de cellen kan worden opgenomen.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt bij je keuze van de beste collageen.

Wil je Premium Collageen proberen? Kijk in de shop welke smaak en welk pakket je wilt hebben!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *