viscollageen type 2

Waarom is viscollageen beter dan andere soorten?

Als je een collageen supplement gaat kopen, let dan op waar deze van gemaakt is. De kwaliteit van viscollageen is namelijk veruit het best.

Viscollageen bestaat voornamelijk uit Type 1 en Type 3 collageen (maar bevat ook wel type 2). Het grote voordeel van viscollageen ten opzichte van collageen uit runderen of kip is dat viscollageen tot 1,5 keer beter wordt opgenomen door je lichaam. Dat komt omdat viscollageen de structuur van de menselijke cel het dichtst benadert en een laag moleculair gewicht heeft. Stoffen met een lager gewicht worden altijd beter in het bloed opgenomen door de darmen.

Je lichaam kan daarom viscollageen gemakkelijker opnemen dan collageen afkomstig van andere bronnen.

Viscollageen bevat bovendien de grootste verscheidenheid aan aminozuren.

De meeste collageen producten die van varken, kip, ei of runderen gemaakt worden, bevatten van nature maar 2 tot 6 aminozuren. Sommige producten claimen meer aminozuren te bevatten, maar die worden dan apart aan het product toegevoegd. In viscollageen zitten alle 20 aminozuren die ook in onze cellen zitten.

Premium Collageen bevat alle 20 aminozuren die je lichaam nodig heeft.

Op de verpakking staan er 17 vermeld; van 3 is de concentratie net iets te laag om het op de verpakking te mogen vermelden. Maar ze zitten er wel alle 20 in!

Ook binnen de verschillende merken viscollageen bestaat er nog verschil in kwaliteit. Collageenproducten uit Azië worden veelal gemaakt van Pangasius vis uit de zwaar vervuilde Mekong rivier, waar vissen in ondiep water een stressvol bestaan leven.

Premium Collageen wordt in Europa geproduceerd van tonijn uit de Stille en Atlantische Oceaan.

De vissenhuid waar Premium Collageen van wordt gemaakt, bevat een unieke chemische en fysieke weerstand, omdat deze vissen qua temperatuur, diepte en druk onder extreme omstandigheden leven.

Tot slot is aan Premium Collageen uniek dat de aminozuren in de kleinst mogelijke ketens ‘geknipt’ zijn, waardoor de collageen nog makkelijker opneembaar is, en snel werkt. Dit is bijzonder, want collageen is van zichzelf een vrij stug eiwit, dat moeilijk te verteren is. Door de collageen op te knippen in de kleinst mogelijke deeltjes, kan het makkelijker in het bloed worden opgenomen, waardoor het sneller in de cellen van het hele lichaam terecht komt, en de werking des te effectiever is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *