viscollageen

Wat heeft collageen met je haar te maken? Meer dan je denkt!

Prachtig, zo’n volle bos haar. Schrik niet als je af en toe haren verliest, want een gemiddeld persoon verliest zo’n 50 tot 100 haren per dag, en dat is heel normaal. Als je weet dat er op jouw hoofd tussen de 900 en 1000 haren per vierkante centimeter groeien, dan is dat maar een fractie. Bovendien groeien al die haren die je verliest, gewoon weer terug.

Haar is in feite dood materiaal. Haar bestaat net als nagels uit het eiwit keratine oftewel hoornweefsel. Het levende deel van het haar – de haarwortel – zit in het haarzakje in de hoofdhuid. Dat kun je goed zien bij een haar die pas uit het hoofd getrokken is; het stukje dat onder de hoofdhuid zat is doorzichtig en zelfs een beetje vochtig.

Haar groeit en vernieuwt zich voortdurend. Onderin de haarwortel worden steeds nieuwe cellen gevormd. Deze verplaatsen zich naar de oppervlakte van de huid. Onderweg veranderen ze. Uiteindelijk verhoornen ze en vormen de haarschacht. Hoe gezonder de haarwortels, hoe egaler en de haarschacht wordt gevormd, en hoe gezonder je haar lijkt.

Factoren als voeding, stress en hormonen kunnen zeker invloed op je haargroei hebben. Bij dof of futloos haar grijpen we vaak als eerste naar een shampoo die glans en soepelheid belooft. Maar heb je echt met haaruitval te maken, dan heb je niet zoveel aan een shampoo.

De oorzaak van haaruitval lijkt iets te maken te hebben met een tekort aan collageen.

Collageen is een eiwit dat structuur geeft aan onze bloedvaten en zo ook aan de bloedvaten rond de haarzakjes. Wanneer je lichaam op oudere leeftijd onvoldoende nieuwe collageen aanmaakt, verliest de collageen rond de bloedvaatjes zijn elasticiteit en gaat verharden. Dit heeft tot gevolg dat het haar te weinig voeding en zuurstof van binnenuit krijgt, waardoor het dof en broos wordt, en dus sneller afbreekt en uitvalt.

Omdat je haar van binnenuit groeit, is het veel slimmer om het groeiproces ook van binnenuit te beïnvloeden.

Wil je je haar een boost geven? Zorg er voor dat je dagelijks voldoende collageen binnen krijgt via je voeding, of neem een goede viscollageen als Premium Collageen.

Daarmee voorkom je niet alleen haaruitval, maar houd je je haar van binnenuit gezond. Het proces van cel vernieuwing, waardoor de haar wordt gevormd en uit het haarzakje naar boven gestuwd wordt en groeit, wordt door de collageen gestimuleerd.

Natuurlijk is de dikte van je haar mede erfelijk bepaald. Maar gezond haar is mooi haar, en dat kun je met een goede viscollageen van binnenuit zonder meer voor elkaar krijgen!

Je kunt Premium Collageen bestellen in de shop. Kies uit de smaken Naturel, Citroen of Aardbei.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *