viscollageen

Waarom losse collageen beter is dan capsules

De reden waarom ik zo enthousiast ben over Premium Collageen is niet zomaar een verkooppraatje.

Voordat ik met deze webshop begon en Premium Collageen naar Nederland haalde, heb ik behoorlijk wat andere producten geprobeerd.

De allereerste collageen die ik gebruikte was rundercollageen. Het werd verkocht als collageensupplement, maar feitelijk was het een proteïnepoeder met toegevoegde rundercollageen. Best goede proteine overigens, maar de collageen deed niet zoveel voor mij. Pas later, toen ik meer leerde over collageen begreep ik waarom:

Rundercollageen bevat meestal niet meer dan 6 aminozuren 

Terwijl het juist de aminozuren zijn waarom het draait: hoe meer aminozuren, hoe beter de collageen.

Premium Collageen was het tweede product dat ik probeerde. Ik liep er bij toeval tegen aan, tijdens een vakantie.

Met Premium Collageen zag ik al na ongeveer een week resultaat

Dus je snapt dat ik er meteen enthousiast over werd.

Toch wilde ik niet over 1 nacht ijs gaan. Toen mijn eerste drie potten op waren, liet ik een kennis diverse merken collageen uit China meenemen – hij was in Azië voor een zakenreis en ik wist dat collageen daar enorm populair is. Hij nam 5 verschillende merken mee terug, maar allemaal in capsule-vorm.

Ik had gehoopt dat hij ook een collageen als poedersupplement bij zich had, maar die had hij niet kunnen vinden. Omdat ik de werking wilde weten, heb ik braaf 3 potjes helemaal opgemaakt. Maar heel veel effect had het niet.

Ondertussen verdiepte ik me meer en meer in de werking van collageen door de verschillende achtergronden van al deze soorten collageen te bestuderen. Zo kwam ik achter een heel belangrijk punt:

Capsules bevatten te weinig collageen om echt effectief te zijn!

Want in 1 capsule past maximaal 400 mg collageen, en om effectief te zijn heeft je lichaam minimaal 5000 mg per dag nodig. Dat zou betekenen dat je meer dan 12 capsules zou moeten nemen om aan 5000 mg te komen! En ik nam er misschien maar 3 per dag.

Het grote voordeel van Premium Collageen is dat het een poeder is, en je zelf de dosering kunt bepalen. Twee theelepels met een grote kop erop, is ongeveer 5000 mg, de minimale hoeveelheid per dag. Zelf neem ik zeker 10.000 mg per dag, en soms zelfs nog meer.

Bovendien… collageen opgelost in water wordt gemakkelijker opgenomen

Daarbij heeft Premium Collageen als extra pluspunt dat de peptiden in de kleinst mogelijke aminozuurketens geknipt zijn tijdens het productieproces, waardoor het sneller opneemt dan de meeste andere collageenmerken.

Als laatste is het belangrijk om te weten dat viscollageen beter door ons lichaam kan worden opgenomen dan rundercollageen, gewoon omdat de structuur van onze cellen het dichtst in de buurt komt van de structuur van de cellen van een vis. Wat misschien logisch is, want alle zoogdieren zijn ooit doorontwikkeld uit organismes uit de zee die het land op kwamen.

Voor mij was de zoektocht compleet. Ik hoefde er niet veel langer over na te denken, en heb voor Premium Collageen gekozen. Inmiddels bijna 5 jaar geleden.

Premium Collageen proberen? Plaats je bestelling in de SHOP!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *