collageen lekker

Sucralose… wel of niet schadelijk?

Premium Collageen is voor de smaken Aardbei en Citroen gezoet met sucralose.

De meningen over sucralose lopen uiteen en omdat ik zelf ook geen enkel risico wil lopen, heb ik het er uitgebreid over gehad met de producent in Hongarije.

Omdat ik er best wel eens wat vragen over krijg van klanten, wil ik mijn eigen overwegingen en gedachten hier over graag met je delen.

De ietwat weeïge smaak van Collageen Naturel was voor veel van de klanten in Hongarije een drempel om met het product te beginnen. De eigenaar en ontwikkelaar van Premium Collageen heeft verschillende mogelijkheden om er een smaakje aan te geven, onderzocht. Ze hebben het geprobeerd met Stevia, maar nadeel daarvan was dat er dan vrij veel Stevia aan toegevoegd moest worden en het een bittere nasmaak had. Daarom hebben ze gekozen voor sucralose – je hoeft daar namelijk maar héél weinig van toe te voegen omdat het wel 600 X zoeter dan suiker is.

Naar sucralose is nog niet zo veel onderzoek gedaan. Het is wel een synthetische zoetstof, maar de basis is suiker. De producent is er 100% van overtuigd dat het veilig is. Zijn hele familie gebruikt de collageen al jaren (inmiddels al meer dan 10 jaar) en als het slecht zou zijn, dan hadden ze nooit zulke goede resultaten met de collageen gehad, is zijn gezichtspunt. Collageen werkt meteen in op de cellen, en als de sucralose invloed zou hebben, dan zou het nooit zulke goede resultaten geven.

Volgens hem wordt sucralose vooral aangevallen door de aspartaam-industrie. Ik weet niet wat waarheid is in deze – ik ga alleen uit van mijn eigen lichaam en mijn eigen ervaringen met de collageen, en die zijn goed. Daarnaast heb ik vertrouwen in de producent; zij maken meer vitamines en al hun producten zijn tot stand gekomen na jarenlange research van hoe ons lichaam vitaminen tot zich neemt en met de beste grondstoffen.

Verder is het zo dat alle wetenschappelijke onderzoeken die aantonen hoe schadelijk zoetstoffen zijn, dierproeven zijn. In het meeste geval ratten, die ook nog eens een dosis krijgen waar een normaal mens nooit aan zou komen, al drink je 10 liter cola light per dag.

Collageen herstelt de cellen – en ook als je de gezoete variant neemt, doet het zijn werk. Ik heb geen negatieve bijwerkingen, en ervaar alleen goede effecten op mijn lijf. Ik mix de Citroen vaak met de Naturel – dan is het iets minder zoet, maar heb ik toch een smaakje.

Hoewel ik dus zelf de Citroen neem, kan ik me ook heel goed verplaatsen in mensen die absoluut geen zoetstoffen willen gebruiken!

Wie alles het liefst biologisch doet, kan het beste de smaak Naturel nemen, want die is puur natuur en zonder enige toevoegingen.

Aan de Naturel zit heel weinig smaak. Vroeger smaakte deze ietwat weeïg, maar sinds het product vernieuwd en verbeterd is, is de Naturel zachter geworden qua smaak. Daarom leent het zich ook prima om door een shake of met een andere drank te mengen.

Overigens bevat de collageen van 1 van mijn collega-concurrenten ook sucralose; daardoor voel ik mij gesteund, want ook dat bedrijf gaat alleen voor de beste ingrediënten en die zouden daar absoluut niet voor kiezen als het schadelijk zou zijn.

Iedereen kan dus zijn eigen keuze maken: de gezoete variant of de Naturel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *