corona collageen

Jouw immuunsysteem en corona

Ik twijfelde of ik wat zou zeggen over corona. Maar corona is een feit, en corona beheerst de komende periode nog zeker ons dagelijks leven, dus daar kan ik niet aan voorbij gaan.

Wat leert corona ons vooral? Dat we nog bewuster met onze gezondheid om moeten gaan en hoe belangrijk ons immuunsysteem voor ons is.

Immuunsysteem en weerstand gaan hand in hand

Want zit het met je immuunsysteem goed, dan heb je een goede weerstand, en ben je minder vatbaar voor het corona-virus of welke andere ziekte dan ook.

Voor het opbouwen van je immuunsysteem zijn vitaminen, en met name vitamine C, ontzettend belangrijk. Dat haal je natuurlijk uit gezonde voeding, maar het is zeker niet verkeerd om je dagelijkse voeding aan te vullen met mineralen- en vitaminesupplementen.

Voor de opname van vitamines is het van belang dat je darmen gezond zijn, want deze worden via de darmwand opgenomen in het bloed. Als je problemen hebt met je darmen of met de darmwand, heb je vaak ook problemen met de spijsvertering en dat heeft direct invloed op je vitamine opname en dus op je immuunsysteem.

Gezonde darmen maken je gelukkiger

Je wist waarschijnlijk al dat collageen goed is voor de huid en veroudering tegengaat. Wat je misschien nog niet wist, is dat collageen ook ongelooflijk gunstig is voor de darmen, omdat het ontstekingen vermindert en het spijsverteringskanaal herstelt, waardoor de spijsvertering verbetert en vitamines beter worden opgenomen.

Onze darmen worden ook wel de tweede hersenen van ons lichaam genoemd, omdat het gelukshormoon serotonine vrijwel volledig in onze darmen wordt geproduceerd. Dus naast een goede spijsvertering en immuniteit, dragen gezonde darmen ook nog eens bij aan je stemming en energieniveau.

En gezondheid, energie en een goed humeur kunnen we allemaal goed gebruiken in deze periode!

Leg de basis voor gezonde darmen met collageen

Houd je darmen daarom in topconditie door dagelijks collageen te drinken. Collageen heeft een verzachtende en helende werking op de darmwand. Collageen zorgt dat alle cellen in je lijf gezond van structuur blijven, zowel van je darmen en al je andere inwendige organen als van je huid.

Collageen legt de basis voor een gezond lichaam. Want zijn je cellen gezond, dan zullen ze hun werk goed doen en dat werkt positief voor jouw immuunsysteem!

De beste collageen? Viscollageen van Beauty Vitamines! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *