collageen drinken

Hoeveel collageen moet ik nemen?

De minimale hoeveelheid collageen die je per dag zou moeten nemen om je collageen gehalte op peil te houden is 5000 mg. Bij Premium Collageen zit een maatschepje en 1 dosering staat gelijk aan 5000 mg pure collageen.

Ben je boven de 50, dan worden 2 tot 3 schepjes per dag geadviseerd. Van beginnende klanten krijg ik vaak de vraag:

is het echt noodzakelijk om de collageen 3 keer per dag te nemen?

Het antwoord is: niet per se. Dat is afhankelijk van jouw lichaam en hoeveel tekort aan collageen je al hebt.

Ben je net als ik boven de 50, dan zul je het meeste resultaat merken als je – vooral de eerste een tot 2 weken – 2 tot 3 doseringen per dag binnen krijgt.

Of je die nu verdeelt over 3 of 2 keer per dag, dat maakt niet zoveel uit.

Ik ben ooit begonnen met 3 doseringen per dag, maar neem het inmiddels meestal 2 keer, en soms ook 1 keer per dag.

Mijn eerste glas collageen neem ik meestal vlak voor of tijdens het ontbijt, en het tweede glas vlak voor het slapen gaan. ‘s Nachts herstellen je weefsels waarbij de collageen kan ondersteunen en dan hoef je er overdag verder niet meer aan te denken.

Uiteraard kun je altijd beginnen met 1 schepje per dag. Maar merk je na een week nog geen resultaat, dan is het vrijwel zeker dat je te weinig collageen binnen krijgt om het tekort in je lichaam voldoende aan te vullen. Ga in dat geval over op 2 schepjes per dag en kijk of je na nog eens 6 dagen verschil merkt.

En drie keer per dag kan natuurlijk ook! Hoe meer je neemt, hoe meer (en hoe sneller) resultaat.

Ik heb ook altijd standaard een potje op mijn werk staan zodat ik tussendoor of bij de lunch een glas collageen kan nemen als ik dat wil, of wanneer ik er geen tijd voor had bij het ontbijt.

En ’s zomers neem ik ook wel een flesje water mee voor onderweg, waar ik een schepje collageen aan heb toegevoegd. Dat neem ik dan als dorstlesser tussendoor.

Wel belangrijk om te weten is dat het maatschepje niet helemaal vol hoeft te zijn voor 1 dosering: 4/5 maatschepje staat gelijk aan 5000 mg collageen.

De 3 doseringen worden alleen geadviseerd als je de 50 bent gepasseerd. Ben je jonger, dan kun je met minder collageen toe. Onderstaande hoeveelheden heb ik van de fabrikant gekregen als richtlijn:

Tussen de 30 en 40 jaar: 1 dosering per dag.

Tussen de 40 en 50 jaar: 2 doseringen per dag.

En boven de 50 dus 3 doseringen per dag.

Maar ik zeg altijd dat je de hoeveelheid moet kiezen waar jij je prettig bij voelt. In het begin is het goed om de aanbevolen hoeveelheid aan te houden, en na verloop van tijd kun je dan proberen iets te minderen.

Vergeet niet ook voldoende water te drinken! Minimaal 1,5 liter per dag. Collageen bindt zich aan water, en juist die combinatie zorgt voor een mooie, gehydrateerde huid.

6 antwoorden
  • Gerbrig
   Gerbrig zegt:

   Hoi Helma,
   1 dosering is 5000 mg pure collageen – dat is de minimale hoeveelheid die je dagelijks nodig hebt om je collageengehalte op peil te houden. Het is een poeder-supplement dat je oplost in water. In de pot zit een maatschepje om de juiste hoeveelheid af te meten. Premium Collageen bestaat uit pure collageen en is niet aangevuld met onnodig extra proteinepoeder. Er bestaan ook collageen capsules; het nadeel daarvan is dat 1 capsule maximaal 400 mg kan bevatten en dat zou dus betekenen dat je 12 capsules zou moeten slikken om dezelfde hoeveelheid binnen te krijgen als 1 schepje Premium Collageen. In een pot zitten 30 doseringen, dus je doet er ongeveer een maand mee.
   Groetjes, Gerbrig

   Beantwoorden
  • Gerbrig
   Gerbrig zegt:

   Hoi Chris, er zit geen vissmaak aan, als je dat bedoelt. De Naturel smaakt helemaal nergens naar en de Aardbei en Citroen zijn gezoet met sucralose, dus die hebben wel een smaakje.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *