sterke spieren met collageen

Dag 21: sterker in rug en armen

Drie weken gebruik ik nu collageen. Als ik naar mijn beginlijstje met probleemzones kijk, dan zijn er zeker een aantal dingen verbeterd:

Mijn rug voelt sterker aan en ik heb meer kracht in mijn armen. Na 2 keer gemist te hebben deed ik gisteravond weer mee met mijn favoriete uurtje Bodypump op de sportschool. Het gewicht dat ik er normaal op heb was in vergelijking met anders een ‘eitje’! Ook het opdrukken hield ik langer vol.

Mijn gewrichten voelen soepeler aan. Dat merk ik onder andere tijdens het hardlopen. Ik loop soepeler en heb totaal geen spierpijn. Ook merk ik dat ik bij het rekken en strekken verder kan komen. Als ‘stijve hark’ had ik bijvoorbeeld altijd moeite om met gestrekte benen mijn tenen aan te raken, en die kan ik nu – al is het nog met de vingertoppen – bereiken!

Stik jaloers ben ik op dames die met gemak de hele hand over hun wreef leggen. Ik ben nog nooit soepel geweest en vond gym een drama op de lagere school. Maar nu ik langzaam verbetering ervaar in souplesse, begin ik er lol in te krijgen en overweeg ik zelfs om met yoga te starten!

Mijn nagels zijn gegroeid en sterker geworden en ook mijn huid ziet er al beter uit.

Veranderingen in je lijf gaan net als bij een dieet langzaam en met nieuwe gewoontes is het een kwestie van volhouden, onderhouden en bijhouden. Daarom ben ik heel benieuwd hoe ik me voel als ik straks 3 maanden bezig ben – want zo lang heb ik deze collageen nog niet eerder gebruikt.

Dat het werkt en dat het goed is voor mijn lichaam, dat staat voor mij inmiddels wel vast.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *