collageen citroensmaak

Dag 1: vol verwachting

Mijn eerste pot collageen. Vol verwachting en nieuwsgierig naar de effecten die het op mijn lichaam zal hebben, maak ik mijn eerste collageen-drankje klaar.

Om daadwerkelijk te meten of Premium Collageen doet wat het belooft, heb ik besloten om een collageen-dagboek bij te houden. Net als bij vitamines of sport, past je lichaam zich stap voor stap aan het nieuwe regime aan en zullen de resultaten zich dan ook geleidelijk manifesteren. Met een dagboek kan ik na verloop van tijd terugkijken op de beginsituatie en vaststellen wat het voor mij heeft gedaan.

Waarom begin ik met collageen? Wat hoop ik aan te pakken?

Natuurlijk hoop ik er beter uit te gaan zien. Op 53-jarige leeftijd heb ik op zich nog niet te klagen, maar ik merk aan mijn vel dat ik echt ouder begin te worden. De kraaienpootjes rond mijn ogen worden dieper, mijn huid is een beetje dof en mijn gezicht tekent sneller bij vermoeidheid.

Heb ik me net opgemaakt dan ben ik redelijk tevreden als ik in de spiegel kijk, maar toen ik mezelf onlangs terug zag op een foto, viel mijn blik als eerste op de wallen onder mijn ogen.

Lichamelijk ben ik gezond en redelijk fit. Ik neem elke dag vitamines, eet meer en meer groente (krijg je echt meer energie van!) en loop vrijwel dagelijks een rondje door het park.

Maar ik zit middenin de overgang en naast de gangbare klachten die dat met zich meebrengt, merk ik dat ik steeds stijver word in mijn gewrichten.

Collageen belooft meer soepelheid en elasticiteit voor alle weefsels, dus ook voor mijn spieren en gewrichten – en dat is misschien nog wel de voornaamste reden dat ik er nu mee begin. Vanaf je 50-e maakt je lichaam namelijk helemaal geen collageen meer aan, wat de reden is dat oudere mensen ‘krimpen’ en steeds minder beweeglijk worden. Ik hoop heel oud te worden en dat hoop ik te worden met een lijf dat lekker aanvoelt!

In dit dagboek lees je mijn persoonlijke ervaringen met collageen. Uiteraard is dat subjectief – maar ik zal in mijn bevindingen zo objectief en eerlijk mogelijk zijn.

Wil je meer weten over wat collageen is? Kijk dan hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *