colitis en collageen

Collageen en je spijsvertering

Weet je dat collageen ook helpt bij spijsverteringsaandoeningen?

Collageen heeft een verzachtende en helende werking op de maag- en darmwand, en kan daarom bevorderend werken bij de genezing van aandoeningen als lekkende darm, prikkelbare darmsyndroom en brandend maagzuur. Zelfs op de ziekte van Crohn zou collageen een gunstige uitwerking kunnen hebben.

Van Peter Vagi, mijn contactpersoon bij Good Mood Vitamins, het bedrijf dat Premium Collageen ontwikkeld heeft, heb ik het verhaal gehoord van een klant in Hongarije die een ontsteking had aan de maagwand. De klant had over collageen gelezen en belde van tevoren met de vraag of het wel veilig voor haar was om collageen te nemen.

Het was de eerste keer dat Premium Collageen voor een dergelijke kwaal gebruikt werd. Omdat collageen herstellend werkt op alle cellen, had Peter haar verteld dat hij verwachtte dat het in ieder geval verzachtend zou werken en dat het sowieso geen kwaad zou kunnen om het te nemen.

De vrouw in kwestie begon met de collageen. Na voorzichtig te beginnen durfde ze na een paar dagen meer te nemen. Nu had ze de instructies niet helemaal goed begrepen. Peter had haar nog een mail gestuurd en gezegd dat ze 4/5 schepje per dag moest nemen; dat staat gelijk aan 5000 mg collageen. Hij bedoelde vier-vijfde, maar in plaats daarvan nam zij 4 tot 5 hele schepjes per dag.

Het bijzondere was wel dat ze werkelijk binnen no time van haar ontsteking af was. Het resultaat was zowel voor haarzelf als voor haar arts, maar ook voor Peter boven verwachting – en was meteen het bewijs dat collageen dus ook bij maag- en darmklachten een herstellende werking heeft.

Onafhankelijk onderzoek door een Universiteit in Griekenland heeft tevens aangetoond dat patienten met colitis (chronische ontsteking aan de dikke darm) aanmerkelijk minder collageen in hun lichaam hadden dan gezonde mensen. Daaruit werd als conclusie getrokken dat collageen een belangrijke rol speelt bij een gezond maag- darmstelsel. Goed om te weten!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *