collageen voor sporters

Collageen: ook voor sporters

Ook sporters hebben collageen ontdekt. Niet alleen in de fitnesswereld of bij bodybuilders, maar ook door mensen die veel aan hardlopen doen. Na intensief sporten of een work-out kan collageen zelfs helpen om het ontstaan van spierpijn te beperken.

Zit collageen ook in je spieren?

Collageen is vrijwel niet in de spieren zelf te vinden, dus daarvoor hoef je het als sporter niet te nemen. Maar collageen zit wel in het bindweefsel dat de spieren bedekt, en dat is een interessant gegeven.

Dat bindweefsel rond je spieren heet ‘fascie’.

Fascie is een bijzonder bindweefsel dat rond onze spieren, botten en gewrichten ligt.

Fascie geeft ondersteuning en bescherming aan al deze lichaamsdelen en het geeft structuur aan het lichaam. De basisstof van dit bindweefsel – fascie – bestaat uit collageen.

De fascie vlak onder de huid heeft als functie het vasthouden van lichaamsvet en water, en het geeft doorgang aan zenuwen en bloedvaten. In sommige delen van het lichaam zit het rondom de spieren die de beweging van de huid toelaten.

Meer collageen geeft meer stevigheid

Je kunt je voorstellen dat wanneer deze fascie voldoende collageen bevat, je dit aan je huid kunt zien, doordat deze er gehydrateerd en ‘gevoed’ uit ziet. Je huid oogt daardoor steviger; maar ook spieren vlak onder de huid lijken steviger.

Maar je hebt ook fascie in de diepere delen van je lichaam. Dat zorgt onder andere voor de bevestiging van de spieren en vangt in enige mate schokken op. Dit bijzondere bindweefsel heeft collageen nodig om flexibel en soepel te blijven.

Hardlopen

Ik heb een klant die veel aan hardlopen doet. Zij schreef me het volgende na zo’n 6 weken dagelijks collageen gebruik:

“… En nog een positief neveneffect van de collageen: na een lange duurloop (± 21 km) heb ik nagenoeg geen last meer van stijfheid en pijnlijke spieren. Voelt een stuk soepeler!”

Ben jij ook een sporter? Neem dan direct na je work-out een glas collageen en je hebt waarschijnlijk minder last van spierpijn.

In de webshop vind je meer informatie over Premium Collageen en kun je bestellen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *