collageen helpt voor de gewrichten

Collageen en gewrichten

We weten allemaal wel dat het menselijk lichaam voor zo’n 70% uit water bestaat.

Collageen speelt daarin een belangrijke rol, want collageen zorgt voor onze interne vochthuishouding.

Vocht is niet alleen nodig voor de huid, maar voor al onze organen en weefsels.

Zo is het kraakbeen dat de gewrichten omgeeft, volledig afhankelijk van collageen voor zijn souplesse en belastbaarheid.

Ons kraakbeen moet namelijk ook gehydrateerd en flexibel zijn.

Een gebrek aan collageen heeft tot gevolg dat het kraakbeen arm is aan vocht, broos wordt en sneller slijt. Zo ontstaat dus in feite ook osteoporose (botontkalking).

Omdat de aanmaak van collageen vanaf ons 25-e maar heel geleidelijk achteruit gaat, merken we dit proces vrijwel niet op. Tot we op een gegeven moment de middelbare leeftijd bereiken en er achter komen dat we steeds stijver worden.

Nu kun je dit feit gewoon accepteren omdat dit nu eenmaal bij het ouder worden hoort, maar je kunt er ook iets aan doen!

Dagelijks je collageen aanvullen met een sterk supplement als Premium Collageen, draagt bij aan herstel van de interne vochtbalans en zal ook het kraakbeen weer hydrateren, waardoor de gewrichten weer soepeler gaan aanvoelen. Premium Collageen is te bestellen in de SHOP.

1 antwoord
 1. Rieta
  Rieta zegt:

  Hallo Gerbrig,
  Nu enkele weken collageen in gebruik. Ik ben een sporter, een sporter boven de 50, toch wel een fanatieke sporter (hardlopen en MTB). Je merkt als je ouder wordt, dat je steeds moeizamer hersteld van lange duurlopen. (Ik loop zondag mijn duurlopen, van minimaal 20 km; verder door de week 1 x interval en nog een duurloopje (± 14 km)). Na de training moet ik altijd een stukje met de auto, als ik thuiskom en de auto uit ging, voelde ik me stram, 80 en dacht “leuk hè hardlopen”. Nu, na enkele weken collageen gebruik, is het als of de spieren weer soepeler en minder stram en stijf zijn. Ik stap niet fluitend uit de auto, maar wel normaal en niet met enig geluid, als voorheen.
  Later op de dag ook nagenoeg niet meer stijf, gewoon “net als vroeger”. Dit positieve neveneffect had ik niet verwacht bij het gebruik van Collageen, meer “minder rimpels”, zelfs dat gaat lukken.
  De sporter boven de 50, of in ieder geval, die met de overgang te maken heeft, echt een aanrader!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *