collageen type 1 en 3

Bestaat er kwaliteitsverschil in collageen producten?

Bestaat er kwaliteitsverschil in collageen?

Collageen wordt gemaakt uit de beenderen van varkens, kippen of runderen – of uit vis.

De kwaliteit van viscollageen is veruit het best.

Viscollageen wordt gezien als de allerbeste collageen, omdat die het best door het lichaam wordt opgenomen. Dat heeft te maken de structurele dichtheid van viscollageen, wat ervoor zorgt dat het lichaam het gemakkelijker kan opnemen in vergelijking met collageen afkomstig van andere bronnen.

Viscollageen bevat bovendien de grootste verscheidenheid aan aminozuren. Een goede viscollageen bevat 17 aminozuren!

En aminozuren is waar het om draait – want dat zijn de bouwstoffen van onze cellen – en die zijn juist zo belangrijk in het tegengaan van celveroudering.

De meeste collageen producten worden van varken, kip, ei of rund gemaakt… deze bevatten van nature maar 2 tot 6 aminozuren. Sommige producten claimen meer aminozuren te bevatten, maar die worden dan apart aan het product toegevoegd.

Maar ook binnen de verschillende merken viscollageen bestaat er veel verschil in kwaliteit. Collageenproducten uit Azië worden veelal gemaakt van Pangasius vis uit de zwaar vervuilde Mekong rivier, waar vissen in ondiep water een stressvol bestaan leven.

Premium Collageen wordt in Europa geproduceerd van vis uit de Stille en Atlantische Oceaan.

De vissenhuid waar Premium Collageen van wordt gemaakt, bevat een unieke chemische en fysieke weerstand, omdat deze vissen qua temperatuur, diepte en druk onder extreme omstandigheden leven. Bovendien bevat Premium Collageen 18 aminozuren. Dat maakt dat Premium Collageen tot de betere merken behoort.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *